MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Донбасу загрожує екологічна катастрофа - ОБСЄ

23.01.2017   
медіа група ХПГ


Сховище хімвідходів фенольного заводу в Новгородському затиснуте між позиціями сторін тільки в 400 метрах один від одного.
Донецька область опинилася під загрозою забруднення відходами фенольного заводу, сховище якого знаходиться в Новгородському в безпосередній близькості до лінії розмежування.

Про це заявив на прес-конференції перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, повідомляється в Twitter СММ ОБСЄ.

"Сховище хімічних відходів фенольного заводу в контрольованому українським урядом Новгородському затиснуте між позиціями сторін тільки в 400 метрах один від одного", - підкреслив Хуг.

За його словами, припинення вогню і розведення сил в цьому регіоні вкрай необхідні, адже "в гіршому випадку вся Донецька область може бути забруднена".

Нагадаємо, Дзержинський фенольний завод - унікальне у своєму роді підприємство - єдине на території СНД з централізованої переробкою фенольного, нафталінового і пиридинового сировини, як побічних продуктів при високотемпературному коксуванні кам'яного вугілля.

Варто також відзначити, що еколог Володимир Борейко попереджав про те, що на Донбасі можливе масове зараження людей радіацією.

"Забруднення річок Остер і Сула пов'язано з фермерами, які масово застосовують китайську хімію: чим більше хімії, тим менше життя в наших річках"

 Поділитися