MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Троє мирних жителів поранені в результаті вранішнього артобстрілу Авдіївки

30.01.2017   
медіа група ХПГ
В результаті масованого артобстрілу Авдіївки Донецької області троє мирних жителів отримали поранення. Прокуратура кваліфікувала подію як "теракт". Про це повідомляється на сайті відомства.

 

"29 січня під час масованого артобстрілу р Авдіївки і Ясинуватського району бойовиками терористичної організації «ДНР» отримали поранення троє мирних жителів 1976, 1959 і 1991 року народження", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що терористи завдали "цілеспрямований вогневий удар по житлових кварталах, маючи достовірну інформацію про те, що в цьому районі знаходяться цивільні особи".

В результаті троє мирних жителів отримали мінно-вибухові травми, а також осколкові поранення різних частин тіла.

Їм надано медичну допомогу. Відкрито кримінальну справу за ч.3 ст.258 (терористичний акт).

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак повідомив про штурм Авдіївки двома групами бойовиків. В ході боїв п’ятеро бійців загинули, дев’ять отримали поранення і четверо були травмовані.

Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак під час спілкування з пораненими військовослужбовцями у львівському військовому шпиталі, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні є серйозне загострення в районі Авдіївки: вранці терористичні угруповання почали обстріл, а потім, дві групи ворога по 25-30 чоловік кожна, почали штурмові дії наших позицій. На одній з позицій це просування було зупинено військовослужбовцями Збройних сил, а на другий - наші військовослужбовці перейшли в наступ і зайняли важливий пост, що має стратегічне значення", - повідомив він.

Полторак також зазначив, що в результаті штурму Авдіївки українські військові зазнали втрат, разом з тим, він не уточнив кількість загиблих і поранених.

"Ситуація в районі проведення АТО складна, але контрольована", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше глава військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін в ефірі Еспресо.TV повідомив, що в результаті штурму Авдіївки поранені 7 українських військовослужбовців, а також двоє мирних жителів. В ході ранкових боїв поблизу Авдіївки загинули троє українських бійців. Пізніше стало відомо, що в ході обстрілів бойовиків Авдіївка була знеструмлена.

 Поділитися