MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківські ЗМІ не задовольняють попит аудиторії

04.05.2017    джерело: Анна Прокаєва

Це показало дослідження медіа ситуації та соціологічне опитування у Харківській області, яке було презентовано 24 квітня у Харкові громадською організацією «Інститут масової інформації» та компанією «GfK Ukraine».

Так, за даними представниці GfK Марини Клочко, на Харківщині за останній рік спостерігається тенденція спаду телеперегляду, проте телебачення все ж залишається найбільш популярним видом ЗМІ: його сегмент склав 89% опитаних. Зросла кількість інтернет-користувачів – 70%, це ж стосується і радіо – 40% та газет – 23%.

Зростає популярність і соціальних мереж. У середньому по області та місту кількість користувачів зросла на 5% і склала 52% в області та 57 % у місті. Співвідношення користувачів таке: лідером залишається Вк – 44% (місто), 39% (область), ОК – 25% та 24%, ФБ – 30% та 24%. Також експерти відзначають зростання проєвропейського сегмента аудиторії області та Харкова.

Серед тем найбільш популярною є погода – 39%, охорона здоров’я – 30%, стиль життя, розваги – 29 %, державна та місцева політики – 29% та 27%.

Не вистачає мешканцям області та міста інформації про боротьбу з корупцією, локальних журналістських розслідувань, об’єктивних новин державного та обласного рівня, а також матеріалів про війну на Сході України та громадянське суспільство (їхні проекти, ініціативи).

Як показав моніторинг ІМІ, саме про ці теми місцеві ЗМІ пишуть мало, – зазначила експертка Інституту масової інформації Ірина Чулівська. Так, наприклад, про громадянське суспільство лише 3% матеріалів, про війну – 5% і зовсім обмаль – про боротьбу з корупцією та власне журналістських розслідувань – близько 1%.

Медіадослідження можна прочитати за посиланням:

http://imi.org.ua/analytics/57266-doslidjennya-mediasituatsiji-harkivskoji-oblasti.html

Соціологічне дослідження – тут:

http://imi.org.ua/docs/Media-Poll_w2_8_oblasts_UKR_v2.0_short.pdf

 Поділитися