MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Оголошення

01.09.2017   
Оголошено набір на курс "Громадські помічники Феміди"

До уваги студентів юридичних вищих навчальних закладів, юристів, адвокатів, журналістів і громадських діячів.

 

Харківська правозахисна група спільно з УГСПЛ за підтримки Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, за інформаційної підтримки «Радіо Свобода», «Магнолія ТВ»., Центру інформації про права людини, Інформаційного агентства та ГО «Поряд з вами» оголошують зарахування на дистанційний курс "Громадські помічники Феміди".

 

Курс розрахований на студентів юридичних вишів, адвокатів, практикуючих юристів, журналістів та  громадських діячів.

Учасникам  Курсу за допомогою дистанційної навчальної програми надається можливість дослідити 20 історій засуджених до довічного позбавлення волі за судовими рішеннями, що викликають розумний сумнів. Учасники курсу в межах програми під керівництвом адвокатів  зможуть скласти 20 аналітичних довідок щодо порушення прав людини, зафіксувати приклади порушень матеріального і процесуального права під час досудового, судового слідства, перегляду справ в рамках оскарження вироку в апеляційному, касаційному порядку. Як зразок аналітичної довідки буде використаний висновок, зроблений адвокатом УГСПЛ Оленою Сапожніковою у справі засудженого до  довічного позбавлення волі Олександра Рафальського.

 

Під керівництвом адвокатів буде надана можливість використання національних та міжнародних способів захисту, ініціювання перегляду справ за нововиявленими обставинами.

Учасники Курсу зможуть відвідувати судові засідання, фіксувати порушення прав людини, складати звіти щодо порушень, які в подальшому зможуть спрямувати до компетентних органів судової влади.

Для участі в Курсі потрібно до 18:00 години 01 жовтня 2017 року заповнити анкету за посиланням: 

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfNJygnJ21UhVWzWotOjGJ8JzNb7bvlmt61dERxoE9sxZoL7A/viewform

 

Після 01 жовтня 2017 року відбудеться відбір учасників і формування груп, а також загальна зустріч в офісі Омбудсмена. Отримання завдань учасниками груп та встановлення строків на виконання.

 

За додатковою інформацією звертатися до Андрія Діденка:

[email protected]

 Поділитися