MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Без щеплення до дитсадка не можна – ВСУВерховний Суд: Школярі без щеплень мають навчатися дистанційноФальшиві довідки про тестування на ковід – винесено судовий вирокПродавали онкохворим безкоштовні ліки – правоохоронці викрили злочинну схемуСкладний діагноз для медицини, або Чи охороняє нас вітчизняна система охорони здоров’я?Волонтери: червона зона не вводиться у Харківській області через вибориРФ: суд виніс суворі вироки Зекір’ї Муратову та Вадиму БектемировуХарківПрайд: вакцинація від дискримінаціїКримському журналісту Ремзі Бекірову та чотирьом активістам продовжено арештКір у тюрмахДоведено: популісти значно більш схильні вірити в конспірологічні теоріїУкраїна очолила рейтинг країн за зростанням захворюваності на кір, — дані ЮНІСЕФНа Кіровоградщині поліцейські довели бійця АТО до суїцидуУ Чугуєві виборців підкупають «за Лєну Кірєєву»Суспільство не буде покірно спостерігати за перетворенням України на територію міліцейського свавілляУ Кіровограді лікарі відмовили смертельно хворій людині у допомозі.Спостережні комісії Кіровоградщини навчались здійснювати громадський контроль тюремПід Кіровоградом затримують автобуси з протестувальникамиЩо страшніше: свинячий грип чи вакцинація по-свинськи?У лікарні помер затриманий, жорстоко побитий в Кіровоградському СІЗО

В Україні продовжує зростати рівень захворюваності на кір

21.04.2019   
Денис Волоха
Станом на квітень в Україні зареєстровано приблизно 40 000 випадків кору, що чисельно наздоганяє кількість захворювань за весь минулий рік (~55 000). Протягом 15-го тижня 2019-го на кір захворіло 2 279 людей: 1204 дорослих та 1 075 дітей. Такі дані Центру громадського здоров’я МОЗ.

Станом на квітень в Україні зареєстровано приблизно 40 000 випадків кору, що чисельно наздоганяє кількість захворювань за весь минулий рік (~55 000).

Протягом 15-го тижня 2019-го на кір захворіло 2 279 людей: 1204 дорослих та 1 075 дітей. Такі дані Центру громадського здоров’я МОЗ.

Регіони-лідери за кількістю нових захворювань:

  1. Київ (309 хворих: 199 дорослих і 110 дітей)

  2. Харківська область (239: 165 дорослих та 74 дитини)

  3. Київська область (197: 120 дорослих та 77 дітей)

  4. Хмельницька область (186: 93 дорослих і 93 дитини)

  5. Львівська область (157: 41 дорослий та 116 дітей)

Цього року від ускладнень кору в Україні померло 14 людей. За 12 місяців 2018-го року з цієї ж причини померло шістнадцятеро людей.

Від початку року МОЗ проводить «спецоперацію» на Львівщині, оскільки саме там відбувся найбільший спалах захворюваності. Зараз понад 90% львівських школярів вакциновані, — запевняють у Міністерстві. У січні мінохорониздоров'я розглядало можливість оголошення епідемії кору в Україні, проте, згодом відмовилося від цієї ідеї.

Кір — хвороба, від якої немає специфічних ліків, єдиний спосіб захиститися — провести вакцинацію.

На початку березня ЮНІСЕФ оприлюднив статистику, згідно з якою Україна зі значним відривом (30к проти 13к випадків на Філіппінах) очолила перелік країн за зростанням інфікувань на кір.

Виконавча директорка Фонду тоді сказала, що «майже всім цим випадкам можна було запобігти, але досі діти хворіють навіть у тих місцях, де цьому просто немає виправдання», підкресливши, що справжнім ворогом є радше дезінформація, аніж сама хвороба. На користь слів пані Генрієтти Х. Фор свідчить той факт, що навіть у Сполучених Штатах кількість захворювань за два роки зросла вшестеро.

Єдиною причиною такого стану речей є збільшення кількості невакцинованих, яке у свою чергу спричинене поширенням антивакцинаторських пліток. Нещодавно ВОЗ визнала антивакцинаторство одним із глобальних викликів для людства. В Україні протягом 2009-2015 років спостерігалася нестача вакцин, проте зараз у Міністерстві переконують, що вакцин достатньо. Незважаючи на всюдисущу необхідність довідок у державі, водночас, через не менш всюдисущу корумпованість, ці довідки можна купити; довідка про зроблені щеплення не є винятком.

Кір — це дуже заразне захворювання, більш заразне, ніж Ебола, туберкульоз або грип. Вірус може жити в приміщенні протягом двох годин після того, як інфікована людина залишила його. Він розповсюджується повітряно-крапельним шляхом та ушкоджує дихальні шляхи. Кір може бути смертельно небезпечним для дітей, які недоїдають, або дітей, які ще занадто маленькі, щоби вакцинуватися.

Вакцинацію проводять двічі: в 1 та 6 років. Якщо є сумніви в її проведенні, дорослому можна вакцинуватися повторно, адже це не принесе додаткової шкоди.

Докладніше про хворобу та вакцинацію від неї можна почитати на сторінках МОЗ України.

 Поділитися