MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Помер 5-річний хлопчик, в якого влучили поліціянти

04.06.2019   
ХПГ-інформ
3 червня помер Кирило Тлявов – п’ятирічний хлопчик, який 31 травня отримав вогнепальне поранення внаслідок стрілянини, що вчинили двоє поліціянтів. Трагедія сталася в місті Переяславі-Хмельницькому Київської области. Сьогодні, 4 червня, суд відправив підозрюваних під варту на два місяці без можливости внесення застави.

3 червня помер Кирило Тлявов – п’ятирічний хлопчик, який 31 травня отримав вогнепальне поранення внаслідок стрілянини, яку вчинили двоє поліціянтів. Трагедія сталася в місті Переяславі-Хмельницькому Київської области.


Фото: «Факты»

Як установило слідство, 31 травня десь о 13:00 двоє поліціянтів Переяслав-Хмельницького відділу Національної поліції разом із невстановленими особами під час відпочинку, вживаючи алкогольні напої, вирішили постріляти по металевих банках та інших предметах з невстановленої вогнепальної зброї. Розважалися правоохоронці в місцевості, де могли бути сторонні особи. Приблизно о 15:30 хтось зі стрільців влучив у 5-річного хлопчика.

Кирила з тяжкою відкритою проникливою черепно-мозковою травмою доставили до реанімаційного відділення районної лікарні.

Тоді поліціянтів повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням вогнепальної зброї) та за ст. 128 Кримінального кодексу України (необережне тяжке тілесне ушкодження).

У зв’язку зі смертю дитини працівників поліції повідомлено про зміну підозри зі статті 128 (Необережне тяжке тілесне ушкодження) на п.п. 2, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – це підозра в умисному вбивстві, тобто в протиправному заподіянні смерті іншій людині, а саме малолітній дитині, вчиненому за попередньою змовою групою осіб.

4 червня поліціянтам, підозрюваним у навмисному вбивстві хлопчика, Голосіївський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на два місяці без можливости внесення застави.

Використано матеріяли сайту ДБР

 Поділитися