MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Європарламент оголосив надзвичайний стан у сфері клімату

29.11.2019   
ХПГ-інформ
Згідно з резолюцією Європарламента, Європейському Союзу слід зменшити рівень викидів парникових газів до нуля до 2050 року.

Напередодні Конференції ООН з питань зміни клімату, що пройде в грудні у Мадриді, Парламент Євросоюзу затвердив резолюцію, що оголошує надзвичайну ситуацію з кліматом та довкіллям у Європі та в усьому світі. Документ підтримали 429 депутатів, проти виступили 225.

Фото з сайту «Радіо Свобода» (Frederic Florin, AFP)

Резолюція рекомендує Єврокомісії узгодити законодавство і бюджет із планом обмеження глобального потепління, посилити скорочення викидів від авіації та судноплавства. Згідно з документом, країни ЄС повинні щонайменше подвоїти внески до Міжнародного фонду зеленого клімату, а також припинити всі прямі та непрямі субсидії на викопне паливо.

Депутати Європарламенту закликали президента Європейської комісії Урсулу фон дер Ляйен запланувати в європейському «Зеленому курсі» скорочення викидів парникових газів на 55 % до 2030 року. А вже до 2050 року такі викиди у країнах ЄС мають зовсім зникнути.

«Європейський Парламент щойно ухвалив амбітну позицію з огляду на майбутню Конференцію ООН з питань зміни клімату в Мадриді. Зважаючи на надзвичайні ситуації, що стосуються клімату та навколишнього середовища, важливо скоротити викиди парникових газів на 55% у 2030 році», – заявив один із ініціаторів резолюції голова Комітету з питань довкілля, громадського здоров'я та безпеки харчових продуктів Паскаль Канфін.

Документ не носить обов’язкового характеру.


Згідно із дослідженням «Вода близько: підвищення рівня моря в Україні внаслідок зміни клімату», 590 поселень, 660 екологічно небезпечних об’єктів, 200 тисяч гектарів сільськогосподарських земель можуть опинитися повністю чи частково під водою вже у 2100 році.

 

 Поділитися