MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Адам Міхник – Юрію Луценку: слова солідарності і братерства

01.03.2012    джерело: maidan.org.ua
"...Твої вороги – це боягузи, у яких немає сміливості сперечатися відкрито і чесно. До вчинку цих людей ставлюся з презирством..."

Юрію Луценку пише  головний редактор «Газети Виборчої» Адам Міхник – польський громадський діяч, дисидент, журналіст, один з найбільш активних представників політичної опозиції 1968-1989 років. Лист розміщений на першій шпальті «Газети Виборчої» за 01.03.2012 р.

 

Дорогий Юрію!

Пересилаю тобі з Варшави слова солідарності і братерства. З хвилюванням дивився на надіслану мені з Києва фотографію, де ти сидиш за ґратами, очікуючи вироку і читаєш мої есеї українською мовою. Багато з цих есеїв я писав у в’язниці, і ця зустріч тюремного есею із видатним українським в’язнем совісті є для мене дуже символічною.

Я ніколи не думав, що один з лідерів Помаранчевої революції буде кинутий у в’язницю під таким примітивно вигаданим приводом.

Твої вороги – це боягузи, у яких немає сміливості сперечатися відкрито і чесно. До вчинку цих людей ставлюся з презирством, а їм самим можу тільки поспівчувати, оскільки виносячи вирок тобі, вони, перш за все, виносять вирок собі. Ти вийдеш з в’язниці з гордо піднятою головою, а їх до кінця життя буде переслідувати їхня підлість і боягузтво.

Юрію, тобі Провидіння довірило сьогодні долю українців, які шукають свободи на своїй Батьківщині. Вірю, що твоя тюремна дорога буде дорогою до слави. Я захоплююся, Юрію, твоєю позицією – позицією відважного демократа і патріота самостійної України. Вірю, що так само як я, думає і відчуває багато поляків.

Прийми слова шани, солідарності і приязні від колишнього політв’язня, польського друга вільної та неподільної України. Будь сильним. По всьому світу багато людей думає про тебе.

Адам Міхник

01/03/2012

 Поділитися