MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Миколаївська обласна влада розпочала новий етап боротьби зі свободою слова

23.12.2001   
Новими жертвами стали радіо "Свобода" та авторська передача крайової організації Народного Руху України.

Обласна влада ніколи не виявляла прихильності до опозиційної преси. Приміром, журналістів газети "Український Південь" досить часто не допускають на сесії обласної Ради та наради, які проводяться з ініціативи облдержадміністрації. Чинилися перешкоди під час збору інформації про сумно відомі події у Первомайському районі та під час протестів проти добудови Ташлицької гідроакомулюючої станції. А тут ще й акції "Україна без Кучми".

За словами Голови миколаївської крайової організації Народного Руху України Юрія Діденка, "стан свободи слова в регіоні не викликає значного оптимізму. Посилюється тиск на засоби масової інформації. Одним з таких прикладів є припинення радіо "Миколаїв" ретрансляції програм та випусків новин радіостанції "Свобода"".

Юрій Діденко далі продовжив:

"Мешканці Миколаївщини і областей де транслюються програми радіо "Миколаїв" — звикли до передач радіо "Свобода", які об’єктивно висвітлювали останні події в Україні. На жаль вже протягом тижня радіо "Сво-бода" не чути в ефірі радіо "Миколаїв". До крайової організації Руху та редакції газети "Український Південь" з цього приводу звертається чимало мешканців регіону — але конкретної відповіді не можливо дати. Лише можна чітко сказати, що все це йде від керівництва обласної ради та облдержадміністрації, на чолі яких є Олексій Гаркуша — член Аграрної партії України ".

Юрій Діденко не погодився з технічними причинами припинення ретрансляції радіо "Свобода". Він наголосив — "Ми знаємо, що і раніше були технічні проблеми. Але, вони тривали не більше дня чи півдня, не транслювалися окремі випуски новин. Але, трансляції припинено вже тиждень."

Одночасно з припиненням ретрансляції програм радіо "Свобода" на миколаївському радіо припинено вихід в ефір авторських програм Голови крайової організації НРУ, присвячені проблемам реформування аграрного сектору в регіоні. У програмі цитувалися листи слухачів на цю тему, зачитувалися звернення до Народного Руху України людей, які потерпають у цих складних умовах під час отримання земельного, майнового паїв, під час розрахунків за договорами.

У авторській програмі досить часто піддавалися критиці районні керівники та обласна держадміністрація.
 Поділитися