MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Мітинг "На захист Конституції" в Одесі

23.12.2001   
Заздалегідь розрекламований в ЗМІ Одеси мітинг "На захист Конституції" провалився, повідомляє "Рухінформ". Не зважаючи на всі зусилля влади (голови районних адміністрацій отримали рознарядки на обов’язкове забезпечення масовості, понад 50 автобусів було знято з маршрутів та використано для підвезення мітингуючих), замість обіцяних 50 тисяч одеситів на Куликовому полі зібралося ледве 5 тисяч "рекрутів". Прийшли на цей мітинг і представники УНР, ПРП, УКРП, КПУ та СПУ, але із своїми гаслами — "Україна без Кучми", "Гриневецького у відставку", "Силових міністрів у відставку", "Розслідуванню справи Гонгадзе — так!", "Ми платимо податки не для того, щоб безслідно зникати".

Зігнані владою учасники акції дуже скоро покинувши транспаранти, розійшлися. А промовці від влади проголошували зізнання в любові до Президента під вигуки натовпу "Ганьба Кучмі", "Геть олігархічні партії", "Досить нас вважати покірною худобою".

Офіційні промовці "на захист Конституції" навіть заявили, що дію Конституції України потрібно призупинити (Микола Тюхтій, НДП) а прокуратурі та Міністерству внутрішніх справ надати надзвичайні повноваження та ввести в державі надзвичайний стан.

"Рухінформ"
 Поділитися