MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

“Демократичні ініціативи” оприлюднили “Рейтинг найавторитетніших українських журналістів”

26.05.2004    джерело: (“Грані+”, №9, 8-14 березня 2004 р.)

Рейтинг, організований фондом “Демократичні ініціативи”, був визначений за результатами опитування журналістів, проведеного у листопаді 2003 — лютому 2004 років.

Як повідомили організатори опитування на прес-конференції, що відбулася 3 березня, особливістю цього дослідження є прозора та неманіпулятивна стратегія. Вона полягає у застосуванні методики “снігової кулі”, коли кожен із журналістів-учасників опитування мав назвати імена не більше десяти журналістів телебачення, радіо, друкованих та інтернет-видань, які, у свою чергу, були опитані за тією ж схемою. “Снігова куля” розпочалась з 10 найавторитетніших журналістів, визначених в опитуванні минулого року. Участь у дослідженні взяли як представники загальнонаціональних ЗМІ, так і іноземних медіа в Україні, а також журналісти регіональних та місцевих ЗМІ.

Усього було надіслано 676 анкет, отримано 257 відповідей. Починалася “снігова куля” з 10 найавторитетніших журналістів, визначених в опитуванні минулого року. Крім того, для реґіонального представництва на початок “снігової кулі” були залучені 11 реґіональних прес-клубів Українського освітнього центру реформ в областях.

Журналістам ставилося наступне запитання:

“Думки та висловлювання яких журналістів є для Вас найавторитетнішими, якщо мова йде про суспільно-політичний та економічний розвиток України?”

За результатами опитування було сформовано список із 144 найавторитетніших журналістів України, які отримали не менше 4 голосів. Серед них — 65 журналістів центральних медіа, 65 — представники регіонів, 14 журналістів працюють в іноземних ЗМІ.

На думку наукового керівника фонду “Демократичні ініціативи” Ірини Бекешкіної, цей рейтинг є найбільш об‘єктивним і найкращим із того, що існує зараз в Україні. Фонд і надалі планує проводити регулярні опитування найбільш авторитетних журналістів з метою з‘ясування консолідованої думки представників мас-медіа з найбільш актуальних проблем.

У першу двадцятку увійшли такі журналісти:

1. Юлія Мостова (Газета “Дзеркало тижня”)

2. Сергій Рахманін (Газета “Дзеркало тижня”)

3. Тетяна Коробова (Газета “Грані-плюс”)

4. Андрій Шевченко (Телеканал “5-TV”)

5. Наталя Лигачова (Інтернет-видання “Телекритика”)

6. Олена Притула (Інтернет-видання “Українська правда”)

7. В‘ячеслав Піховшек (Телеканал “1+1”)

8. Ірина Погорєлова (“Політичні хроніки”)

9. Ліля Буджурова (Телеканал “СТБ”)

10. Віталій Портніков (Радіо “Свобода”)

11. Тетяна Сіліна (Газета “Дзеркало тижня”)

12. Володимир Бойко (Газета “Грані-плюс”)

13. Сергій Гармаш (Радіо “Свобода”)

14. Олег Єльцов (Інтернет-видання “Україна кримінальна”)

15. Кость Бондаренко (Центр дослідження суспільних процесів)

16. Дмитро Кисельов (Телеканал “ICTV”)

17. Сергій Лещенко (Інтернет-видання “Українська правда”)

18. Роман Скрипін (Телеканал “5-TV”)

19. Андрій Цаплієнко (Телеканал “Інтер”)

20. Іван Бокий (Газета “Сільські вісті”)

21. Людмила Коханець (Газета “Голос України”)

(Публікується по матеріалам сайту “Телекритика” (www.telekritika.kiev.ua)

 Поділитися