MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Преса і правосуддя

21.09.2004    джерело: (“Новий день”, м. Херсон, №26, 24 червня 2004 р.)
Анатолій Яїцький, м. Одеса
Представники судової гілки влади та засобів масової інформації півдня України зустрілися в Одесі за «круглим столом», щоб обговорити дуже делікатні питання: роль преси очима суддів і медіа про судову гілку влади.

Обидві сторони висловили одне одному чимало претензій, але зійшлися на тому, що «вільна преса і незалежне судочинство — ключові елементи демократії».

Спільний захід суддів і журналістів, організований правовими експертами проекту Тор-Медіа, допоміг визначитися в особливостях висвітлення судової діяльності, доступу журналістів до залів суду.

Учасників «круглого столу» ознайомили з рекомендаціями Ради Європи щодо надання інформації через ЗМІ стосовно судочинства.

 Поділитися