MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Політична цензура на пошті? Листи до газети

21.09.2004    джерело: (“Львівська газета”, 12 серпня 2004 р.)

Генеральному директору “Укрпошти”
Копія: головному редактору “Львівської Газети”

З початку липня отримую “Львівську газету” нерегулярно. Так, за період з 1 по 22 липня одержав лише 6 номерів замість 16. 23.07 звернувся зі скаргою (тел.: 230-08-68) про те, що вчасно не отримую передплачену “Львівську газету”. На другий день повідомили, що пошта відшкодує за втрачені номери газети, якщо погоджуся, грішми, а в майбутньому доставлятиме вчасно. Я категорично відповів, що мені потрібні недоставлені номери газети, а не гроші. Знову через день чи два повідомили, що отримаю відсутні екземпляри. Дійсно, кілька номерів “Львівської газети” отримав. Звернув увагу на те, яку інформацію я втратив би, якби погодився з “відшкодуванням”: “Припинити словоблуддя. Відкритий лист Л. Лук’яненка до В.М. Литвина” (№121), розмова з П. Лазаренком (№125), “Два Януковича в один день і тому ж місці” (№131). “Втрачаються” чи свідомо вилучаються саме ті номери “Львівської газети”, які містять критику провладних структур. Об’єктивно “Укрпошта” бере на себе функцію цензора – що споживачеві інформації доцільно знати, а що – ні, які номери газет доставляти передплатникові, а які “відшкодовувати”.

Шановний пане директор “Укрпошти”!

Вимагаю негайної доставки вчасно не отриманих номерів “Львівської газети”: 116, 117, 122, 123, 124, 126, 133 (за липень 2004 р.), взяти безпосередньо на себе відповідальність за вчасну доставку передплатникам їх періодичних видань в умовах виборчих перегонів.

З повагою І.Г. Іванченко, Київ

Від редакції “Газети”: Ми приєднуємося до запиту нашого читача і просимо керівництво “Укрпошти”, а також Міністерство транспорту та зв’язку дослідити, чи не існує в українському поштовому відомстві цензури на певні видання. З таким проханням ми звертаємося також до голови парламентського комітету з питань свободи слова Миколи Томенка. Читачів, які стали жертвами подібної практики, просимо повідомляти редакцію.

 Поділитися