MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Обрано главу Конституційного Суду України

19.09.2006   
Ольга Гончарова

Сьогодні, 19 вересня, на спеціальному пленарному засіданні Конституційного Суду України був обраний його Голова.

За повідомленням прес-служби КСУ, їм став суддя Конституційного Суду України, виконуючий обов’язки голови КСУ Іван Домбровський. Кандидатуру Івана Домбровського підтримали 12 з 18 суддів КСУ. По три голоси було віддано за Павла Ткачука й Анатолія Головіна.

Іван Домбровський є самим старшим за віком суддею КСУ й на момент обрання з 8 серпня ц.р. виконував обов’язки Голови КСУ. І.Домбровський працює в судових органах з 1976 року. В 1997 році став суддею Верховного Суду України, з 2003 року - суддя, секретар пленуму ВСУ. У листопаді 2005 року на VII з’їзді суддів України призначений суддею Конституційного Суду України.

Нагадаємо, 4 серпня 2006 року Верховна Рада України привела до присяги суддів Конституційного Суду України Марію Маркуш, Анатолія Головіна, Михайла Колосся, В’ячеслава Овчаренко, Петра Стецюка, В’ячеслава Джуня, Івана Домбровського, Анатолія Дидкивского, Ярославові Мачужак, Василя Брынцева, Андрія Стрижака, Володимира Кампо, Віктора Шишкіна, Дмитра Лилака.
 Поділитися