MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Жертва міліціонера-вбивці судиться з Харківським УМВС

21.12.2006    джерело: www.r1.kharkov.ua

Потерпілий від міліціонера-вбивці намагається відсудити майже півмільйона гривень в Управління МВС в Харківській області.

Нагадаємо, трагедія сталася другого серпня на станції метро «Московський проспект». Тоді черговий міліціонер Леонід Дьячков убив дівчину-касира Аліну Підпоріну, Артура Рижикова, підстрелив його брата Олександра, а потім застрелився й сам.

«У ЗМІ тоді пролунала неправдива інформація щодо стосунків братів із дівчиною» – ображається Сашко. Брати не знали ані міліціонера, ані дівчину. Тому про любовні стосунки годі й говорити – пояснює потерпілий. Він із рідним братом були випадковими перехожими, що не змогли ігнорувати такі дії міліціонера.

Олександр Рижиков, потерпілий: Буквально, как мы подходили к турникетам, увидели, как с левой стороны милиционер за волосы вытянул девушку, бросил ее на пол, начал избивать руками и ногами. Т.е. в секунды мы отреагировали.

Олександр вижив. Кулі зачепили його легені і печінку. Сорок три дні він пролежав у лікарні. За цей час пробачення в нього попросила лише мати покійної Аліни – дивується він.

Натомість до лікарні приходила дивна жінка, начебто журналіст.

Ігор Черномор, адвокат потерпілого: Больше того, приходил человек к нему в больницу. Сказал, что он журналист, что ты ничего не добьешься, можешь и не мечтать. Ясно, что это был не журналист. Журналисту это не нужно.

Однак Олександра такі погрози не зупиняють. Він бореться – занадто вже висока була ціна.

Міліціонер-вбивця стріляв на п’яну голову – це встановила експертиза, а в карній справі є свідчення, що Леонід Дьячков був особливо злий, коли випивав чарку – стверджує адвокат. Він переконаний, що в управлінні МВС мали перевірити поведінку співробітника в повсякденному житті перед тим, як довіряти зброю.

На судове засідання відповідач сьогодні не прийшов. Представник Управління МВС подала до суду клопотання про перенесення засідання через сімейні обставини. Наступного разу відповідачем, крім управління МВС, буде й відділ охорони метрополітену – таке рішення суду.

 Поділитися