MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вирубування дерев у парку ім. Горького триває

25.06.2010   

О 13:00 на залізничному переїзді дитячої залізниці відбулася прес-конференція, організована «Зеленим фронтом» (громадська організація, яка, за словами Ігоря Рассохи, з позавчорашнього дня легалізована; створено робочу групу, яка розробляє статутні й програмні документи). На прес-конференції зібралося близько 50 людей.

Зокрема Ігор Рассоха зазначив: «Вчера начали завозить щебень. То есть переходить от подготовительных работ непосредственно к строительству. Как не было общественных слушаний на тему этой дороги, так и нет. Те общественные слушания (маються на увазі громадські слухання 19 червня – П. В.), которые были, они были посвящены зелёным зонам Харькова, там ни слова не было в резолюциях г-на Кернеса о проблемах этой дороги. Эти слушания были о другом. Становится ещё хуже – вы видите, строительство продолжается. И рефрен: „Дорога будет построена!“. Любой ценой. Ми собрали пресс-конференцию вот почему: проблема окончательно вышла за пределы Харькова, стала общеукраинской, выступил г-н Янукович, сделал заявление в памятный день 22 июня. В ответ на это заявление мы подготовили открытое письмо, в котором, как нам кажется, расставили точки над „і“».

«…Мы настоятельно просим Вас объявить своим указом мораторий на уничтожение зелёных зон Харькова, в частности на незаконное строительство дороги через парк Горького. Напоминаем, что согласно социологическим опросам Харьковского филиала Института Горшенина свыше двух третей жителей Харькова отрицательно относятся к прокладке дороги через парк. Напомним, что Вы в своей предвыборной программе обещали: „услышу каждого“. Надеемся, что Вами будет, наконец, услышано и мнение 2/3 населения второго по значению города Украины»,– між іншим йдеться у відкритому листі.

Під час прес-конференції стало відомо, що вирубання дерев триває. Приблизно на відстані 100–150 метрів від переїзду люди в жовтогарячих жилетах з бензопилами продовжують роботи. Просіку розширили приблизно вдвічі. Люди в робочому одязі не пред’явили документів. Активісти неодноразово викликали міліцію, але ніхто не приїхав. Робочі після розпорядження чоловіка, який теж не пред’явив документів, зібрали інструменти й пішли. Чоловік сказав, що він начальник дільниці, а люди в робочому одязі – не його підлеглі.

 Поділитися