MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ не пускало Ланґе через небезпеку для України?

23.07.2010   
26 червня Ланґе було заборонено в’їзду в Україну. Лише через 10 годин та завдяки втручанню високопосадових осіб його впустили

В СБУ відмовились повідомляти про причини заборони на в’їзд в Україну керівнику київського офісу Фонда Аденауера Ніко Ланґе.

Це виходить із відповіді т.в.о. голови СБУ Володимира Хімея на депутатський запит Лесі Оробець, переданої "Українській правді".

"Ніко Ланґе Службою безпеки було заборонено в’їзд в Україну на підставі положень абзацу другого частини другої статті 25 закону про правовий статусу іноземців та осіб без громадянства", - йдеться у відповіді.

"Відповідно до закону про інформацію надати на Вашу адресу копію тесту постанови СБУ щодо заборони в’їзду Ланґе до України не є можливим", - сказано  в документі.

Згідно із законом про правовий статус іноземців, другий абзац другої частини статті 25 "в’їзд  в  Україну  іноземцю  та  особі  без  громадянства  не дозволяється в  інтересах  забезпечення   безпеки  України  або  охорони громадського порядку".

Як відомо, 26 червня Ланґе було заборонено в’їзду в Україну. Лише через 10 годин та завдяки втручанню високопосадових осіб його впустили.

 Поділитися