MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Юрист ХПГ взяла участь у Літній школі Центрального Європейського університету

20.07.2015   
Школа була присвячена веденню стратегічних судових справ у правозахисній діяльності (13-17 липня 2015, Будапешт)

З 13 по 17 липня 2015 року юрист Центру стратегічного захисту Харківської правозахисної групи Наталія Охотнікова взяла участь у Літній школі Центрального Європейського університету, яка була присвячена веденню стратегічних судових справ у правозахисній діяльності. Ця школа проводиться за фінансової та методичної підтримки Інституту Відкритого суспільства (США) кожного року у м. Будапешт (Угорщина).

Протягом тижня учасники з більш ніж 20 країн з усіх куточків земної кулі – Аргентина, Бенін, Грузія, Зімбабве, Індія, Іспанія, Казахстан, Нідерланди, Пакистан, та багато інших - опановували різноманітні курси, що були присвячені окремим аспектам та хитрощам ведення стратегічних справ. Так, зокрема, учасники вивчали основні тактики висвітлення стратегічних справ у пресі, взаємодію з засобами масової інформації, клієнтами та агентами держави.  За допомогою інтерактивних ігор юристи з усього світу вчилися працювати з проблемними клієнтами, отримувати від них необхідну інформацію, що може стати базою для звернень як до національних судів, так і до міжнародних механізмів.

Після третього дня навчання учасники були поділені на групи, відповідно до територіальної юрисдикції окремих міжнародних органів, та підготували групову презентацію особливостей кожного регіонального засобу захисту прав людини – Європейського Суду з прав людини, Африканської системи захисту прав людини, ІнтерАмериканської системи захисту прав людини та органів  ООН.

П’ять днів пролетіли як одна мить, але вмістили у себе все – і навчання у стінах старовинної будівлі, і прогулянки центром міста, і навіть вечірню екскурсію на кораблі. Після навчального тижня учасники роз’їхалися до своїх домівках, маючи з собою не тільки сертифікати про успішне закінчення курсу, але й нові знання, які вони планують неодмінно застосовувати на практиці.

 Поділитися