MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Києві відбулася міжнародна науково-практична конференція "Права людини в Україні".

16.12.2002   
4-5 вересня відбулася міжнародна науково-практична конференція "Права людини в Україні", в роботі якої взяли участь науковці, адвокати, судді, держслужбовці, народні депутати, представники НПО.

Національний університет "Києво-Могилянська Академія", кафедра ЮНЕСКО в Києво-Могилянській Академії, Міжнародний Благодійний Фонд відродження Києво-Могилянської академії, товариство конфліктологів України, Міжнародний фонд "Відродження" за підтримки програми "Демократичні гранти" відділу преси, освіти та культури посольства США в Україні провели в Києві 4-5 вересня міжнародну науково-практичну конференцію "Права людини в Україні".

У роботі конференції прийняли участь науковці, адвокати, судді, держслужбовці, народні депутати, представники НПО. На першому пленарному засіданні виступили В.С. Брюховецький, президент Національного університету "Києво-Могилянська академія", Карлос Паскуаль, Посол США в Україні, Н.І. Карпачова, Уповноважений Верховної Ради з прав людини, Г.Й. Удовенко, голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин, В.Є. Хмелько, президент Київського Міжнародного Інституту Соціології, Т.Я. Лебєдєва, голова Незалежної Асоціації Мовників. Далі робота йшла у п’яти секціях:

1. Ефективність конституційних та міжнародно-правових механізмів захисту прав людини в Україні

2. Взаємодія суспільства і влади в обстоюванні прав і основних свобод людини в Україні: проблеми і перспективи

3. Освіта в галузі прав людини: український досвід

4. Роль ЗМІ в забезпеченні реалізації прав людини в Україні

5. Боротьба з торгівлею людьми: роль правозахисних органів і громадянського суспільства.

Наступного дня на другому пленарному засіданні виступили Дж. Скотт Карпентер, помічник заступника Державного секретаря США, М.І. Козюбра, суддя Конституційного Суду України та Марек Новіцькі, президент Гельсінської фундації прав людини Польщі.

Участь у круглому столі "Шляхи вдосконалення національних механізмів захисту прав людини в Україні: власний ресурс і громадська ініціатива" прийняли усі учасники конференції.

На заключному пленарному засіданні були остаточно сформульовані Рекомендації, що попередньо обговорювалися під час роботи секцій.

Наш інформ.

 Поділитися