MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вагітність по сєвєродонецькі.

09.12.2003   
Євген Байрамов
Автор розповідає про випадки дискредитації жінок при прийомі на роботу.
У приймальню Луганського обласного відділення Всеукраїнської громадської організації Комітет виборців України (ЛОВ ВГО КВУ) звернулася молода жінка, працівник підприємства торгівлі: їй загрожу звільнення з роботи з причини… вагітності.

Торгівельні підприємства Сєвєродонецька винайшли новий спосіб “запобігання” від вагітностей робітниць. Особи жіночої статі при влаштуванні на роботу пишуть дві заяви: одну про прийом на роботу, другу – про звільнення за власним бажанням з відкритою датою. Без другої заяви на роботу не приймають. У такий спосіб керівництво торгівельного підприємства страхує себе від усяких “небажаних” вагітностей: щоб не платити допомогу протягом одного, а то і трьох років.

Такі випадки в місті не поодинокі. Вчора до нашої редакції надійшов лист від жертви подібної технології: одну з майбутніх мам звільнили з роботи на третьому місяці вагітності, причому суд відмовив їй у позові про відновлення на роботі.

Захист трудових прав жінок, а особливо вагітних, стає не розв’язуваною проблемою, коли влада ігнорує права своїх співгромадян.
 Поділитися