MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відкрито кримінальні справи

09.04.2004   

Печерський райсуд м. Києва санкціонував арешт заступника начальника відділу карного розшуку ТУМ Солом’янського рай управління міліції Миколи Гурина, обвинуваченого в катуванні у ніч на 25 червня 2003 року свого колишнього колеги В. Гайдаєнка, підозрюваного у вбивстві дружини. Раніше по ій справі суд санкціонував арешт ще чотирьох керівників Солом’янського РУ — А. Гавриленка, В.Оцалюка. С. Дерипапи та Є. Мартинюка. Усі вони звинувачуються в перевищенні владних повноважень, слідство по кримінальній справі здійснює Генпрокуратура.

А у Черкасах обласна прокуратура затримала двох співробітників Соснівського УВС цього міста, підозрюваних у катуванні 25-річної місцевої жительки.

(“Свобода”, №5, 10-16 лютого 2004 р.)

***

— На Харківщині притягнуто до кримінальної відповідальності працівників Держслужби з боротьби з економічною злочинністю. Вони зажадали три тисячі доларів "відкупних" у директора одного з підприємств, пообіцявши йому не перевіряти його і не вилучати метал. Коли стражі порядку одержали майже 2,5 тисячі "зелених", їх затримали.— В Одеській області заарештували двох співробітників міліції, що за допомогою фальшивих електронних карт "викачали" з банкоматів 500 тисяч доларів.— На Львівщині завершено розслідування кримінальної справи стосовно оперуповноваженого райвідділу міліції, що за гроші утаїв незаконну провину неповнолітньої.— А в Хмельницькій області "погорів" співробітник ДАІ, котрий вимагав гроші за повернення автомобіля його власникові.

("Голос України", №2702, 2004.02.27)

 Поділитися