MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прокуратура України Прокуратура Донецької області

02.02.2005   

Лоба новій Л. О.

Ваша скарга щодо нанесення тілесних ушкоджень Вашому сину засудженому Лобанову О. В. працівниками Волноваської ВК № 120 управління ДДУПВП в Донецькій області, прокуратурою області розглянута.

З зазначених у скарзі питань прокуратурою області організована та проведена ретельна перевірка.

Перевіркою встановлено, що Ваш син 18 лютого 2003 року звернувся до медичної частини Волноваської ВК № 120 з приводу травми м’яких тканин стіп.

З зазначеного факту працівниками Волноваської ВК № 120 проводилася перевірка обставин одержання травми стіп під час якої  він надав пояснення, що травму одержав при падінні за необережністю під час заняття спортом про що підтвердили інші засуджені, у зв’язку з чим 21 лютого 2003 року начальником Волноваської ВК № 120 винесено постанову про відмову в порушенні кримінальної  справи на підставі п. 2 ст. 6 КПК України.

Однак, під час допиту Вашого сина працівниками прокуратури області останній змінив рішення надане пояснення і зазначив, що травму стіп одержав внаслідок застосування до нього 13 лютого 2003 року фізичного впливу з боку працівників Волноваської ВК № 120, які були в масках.

26.02.2003 року у зв’язку з погіршенням здоров’я він був направлений до міжобласній лікарні управління ДДУПВП в Донецькій області з діагнозом забиття м’яких тканин обох стіп. Після одстеження лікарем – хірургом, встановлений діагноз: відмороження обох стіп 3-4 ступенів, суха гангрена 1 – 5 пальця обох стіп. 17.04.2003 проведено операцію за наслідками якої ампутовані ліва стопа на рівні головок плюстневих кісток та права стопа на рівні 1/3 плюстневих кісток. Актом лікарсько – трудової комісії міжобласної лікарні Ваш син, визнаний інвалідом 2-ї групи на 1 рік.

За даним фактом 18.06.2003 року прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України, яку направлено для розслідування прокурору Волноваського району.

Прокуратурою області розслідування даної кримінальної справи взято на контроль.

Начальник відділу нагляду за дотриманням
законів при виконанні судових рішень по
 кримінальних справах
 молодший радник юстиції   С. Волошко

 Поділитися