MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Силовики захистять журналістів

24.05.2005   

Захист свободи друку, життя і здоров’я журналістів стане одним із пріоритетних напрямів діяльності органів прокуратури, міліції, СБУ та інших силових структур. На цьому наголосив заступник Генерального прокурора України Олександр Медведько, виступаючи перед працівниками силових структур Запорізької області. Така вимога Генпрокуратури пояснюється зростанням кількості злочинів, що скоюють стосовно співробітників ЗМІ, — передає УНІАН.

Як зазначив О. Медведько, "в Україні журналісти часто піддаються насильству, а також вони стають жертвами майнових злочинів. Майже половина з цих злочинів залишається нерозкритою через неможливість встановити злочинців". Водночас він зауважив, що встановлення "добрих і плідних відносин з представниками ЗМІ" піде на користь усім.

("Голос України", №1903, 2005.03.19)

 Поділитися