MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Чернігові мають місце прояви ксенофобії по відношенню до чеченських біженців

31.08.2005   
Наталія Романова, м.Чернігів
До Чернігівського громадського комітету захисту прав людини звернулася Ельмурадова Малкан Різвановна, сім’я якої має статус біженців в Україні. їЗараз її сім’я зіткнулася з проявами ксенофобії та національної нетерпимості.
До Чернігівського громадського комітету захисту прав людини звернулася Ельмурадова Малкан Різвановна, сім’я якої має статус біженців в Україні. 12 років тому вони з чоловіком та сином Асланом прибули в Україну з Чечні. З того часу проживають в м.Чернігові.

Її сім’я зіткнулася з проявами ксенофобії та національної нетерпимості. Мешканка м.Чернігова Кітаєва Жанна Володимирівна, обурена тим, що її донька Оля зустрічається з 18-річним Асланом, вже не перший раз влаштовує публічні скандали, називаючи Ельмурадову «чотною», погрожуючи розправою і вимагаючи вимітатися з України в «свою Чечню».

Чернігівський громадський комітет захисту прав людини надав Малкан Різвановні необхідну юридичну допомогу, а також зв’язався з опорним пунктом міліції з проханням розібратися в ситуації. З пані Китаєвою була проведена профілактична бесіда. Але чи втримає це жінку від протиправних дій, яка звикла зневажати інших за національною ознакою?

Займаючись проблемою біженців, наша організація вимушена констатувати, що подібні настрої, на жаль, не рідкість в нашому суспільстві.

 Поділитися