MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Прокуратура порушила кримінальну справу проти харківських міліціонерівСБУ порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень“При побоїщі в Харкові міліція нічого не робила”Пам’ятник УПА знесли на честь Дня чекіста та до дня народження СталінаУ Харкові зруйнували пам’ятний Камінь Українській Повстанській Армії (доповнено)Безладдя в Харкові виявилися спланованою провокацієюРозслідування заворушень у Харкові буксуєУ Харкові вимагають об’єктивного розслідування справ про масове побиття людей у грудні минулого рокуУ Харкові має розпочатися суд за фактом побиття людей на вул. КлочковськійСуд звільнив з-під варти звинувачених у справі побиття людей у ХарковіRussia abducts, tortures and ‘sentences’ disabled Ukrainian to 16 years on legally absurd charges Ukrainian veteran sentenced to six years in Russia for 'a crime of a theoretical nature' - defending Ukraine in 2016Звіт за результатами моніторингового візиту до Сумської виправної колонії №116 Russian court finds defending Ukraine was ‘terrorist activity’, passes 16-year sentence on former Ukrainian soldierRussians seize and torture two 16-year-old Ukrainian lads, threaten 20-year sentences Volodymyr Panasenko, victim of Ukraine’s most egregious miscarriage of justice, freed after over 16 years16 років ‘за шпигунство’: у Тулі засудили українця Андрія ПеткевичаRussian-controlled Donbas militants who tortured and murdered 16-year-old Stepan Chubenko for loving Ukraine ‘detained’Хронологія подій у Харкові та Харківській області під час російсько-української війни. 16 січня 2022 рокуBelarusian rail partisan sentenced to 16 years for obstructing Russia’s invasion of Ukraine

СБУ встановила 40 ”активістів” харківських заворушень 16 грудня

27.12.2006    джерело: www.unian.net
За словами начальника харківського Управління СБУ, слідство встановило, що в подіях 16 грудня брали участь, окрім харків’ян, представники інших регіонів. Він повідомив також про тиск окремих осіб на розслідування кримінальної справи

Служба безпеки України встановила близько 40 осіб - активних учасників заворушень 16 грудня у Харкові.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє веб-сайт Харківської облдержадміністрації з посиланням на інформацію начальника Управління служби безпеки України в Харківській області Андрія Мухатаєва, яку він оприлюднив на сесії облради.

Керівник УСБУ поінформував про хід розслідування інциденту, що трапився у Харкові 16 грудня по вулиці Клочківська, 197. Він нагадав, що 23 грудня СБУ прийняла рішення про порушення кримінальної справи за ознаками ч.2 ст. 294 Кримінального кодексу України «масові заворушення».

«Я хочу навести декілька цифр, щоб ви зрозуміли, що за ці три дні було зроблено в рамках слідства. Нами отримано і досліджено понад 50 годин різних відеоматеріалів. По кожному об’єкту нами складена фототаблиця, в якій зафіксовано окремі епізоди і фрагменти подій, що відбулися. По цим таблицям нами встановлено на сьогоднішній день понад 200 учасників подій і близько 40 активних учасників того, що відбулося», - повідомив начальник УСБУ.

А.Мухатаєв також заявив, що окремими особами здійснюється тиск на хід розслідування даного кримінального злочину. «Скажу, що особи, зацікавлені в дестабілізації, продовжують чинити психологічний тиск на свідків, продовжують дестабілізувати ситуацію в місті. Непоодинокі факти нанесення тілесних ушкоджень, спроби залякування членів сімей деяких громадян», - повідомив начальник УСБУ.

Крім того, за його словами, особи, які не зацікавлені у всебічному і об’єктивному розслідуванні цієї кримінальної справи, намагаються втручатися в процес документування ступеня тяжкості тілесних ушкоджень в окремих лікувальних закладах.

А.Мухатаєв також повідомив, що слідству відомі факти надання консультаційних послуг з боку окремих представників судових органів, правоохоронних органів, які протидіють всебічному розслідуванню цієї кримінальної справи: «Нам ці особи відомі, і ми реагуватимемо згідно з законами».

«Всі ці спроби разом з правоохоронними органами і органами прокуратури ми припинятимемо жорстко, не дивлячись на осіб», - заявив А. Мухатаєв

Слідством встановлено, що у подіях 16 грудня брали участь не тільки харків’яни але й представники інших регіонів. «Ми встановлюємо місця їх мешкання, роль і місце у цих подіях. Нам допомагають колеги з інших регіональних управлінь СБУ та Центральний апарат. Повинен вам сказати - ці люди ніколи не відрізнялися політичною активністю, що дає підставу вважати, що їх участь була організована і направлена згодом на дестабілізацію обстановки», - заявив А. Мухатаєв.

«Останні події, які відбувалися в Харкові, свідчать: люди, які дозволяють собі ставити у небезпеку пасажирів, що знаходяться у повітрі, намагаються піти від відповідальності, прикриваючись за партійною приналежністю. Хабарники і корупціонери намагаються сховатися за партійні значки. У цьому випадку і в цих подіях відбуваються аналогічні ігри. Харків ніколи не буде кримінальною столицею, кому б це не подобалося», - заявив А. Мухатаєв.

Звертаючись до депутатів, керівник УСБУ також сказав: «Я б хотів, щоб у нас з вами була громадянська мужність довести розслідування цієї кримінальної справи до правового, справедливого висновку і вирішення».

Як повідомляв УНІАН, 16 грудня у Харкові після мітингу проти будівництва торгового комплексу по вул. Клочківській,197, сталися масові сутички і побиття громадян у присутності керівників міськради та загонів міліції. 18 грудня керівництво торгової групи «Таргет» звинуватило Харківського міського голову Михайла Добкіна та секретаря Харківської міськради Геннадія Кернеса у провокуванні масових безпорядків та побитті громадян 16 грудня ц.р. у Харкові.

Кримінальну справу за фактом масових заворушень у Харкові, що сталися 16 грудня ц.р., порушила Служба безпеки України за ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (організація масових заворушень, що супроводжувалися насильством над особою, а також активна участь у масових заворушеннях). Кримінальну справу за фактами масових безпорядків, які сталися 16 грудня у Харкові, а також за фактом службової недбалості працівників міліції, порушила прокуратура Харківської області.

 Поділитися