MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українська влада мало сприяє створенню громадського радіо і телебачення, переконана Ганне Северінсен

06.03.2007    джерело: www2.dw-world.de
За її словами, останніми роками українські мас-медіа були за півкроку від громадського мовлення. Різні гілки влади обіцяли всіляко сприяти його створенню, але далі справа не просунулась. Отже, на думку Северінсен, громадське мовлення стане реальністю тільки тоді, коли «всі можновладці об‘єднаються заради спільної мети».

Голова Держкомтелерадіо Едуард Прутнік, під час зустрічі зі співдоповідачами ПАРЄ Ганне Северінсен та Ренатою Вольвенд, пообіцяв прискорити процес створення громадського радіо й телебачення  в обмін на отримання технічної допомоги з Європи. Водночас, Северінсен висловила сумнів, що в керівництва України є добра воля дати „зелене світло” цьому процесу. Далі – Олександр Савицький:

Держава, громадські організації та ключові гравці медіа-ринку мають спільне бачення перспектив громадського мовлення й готові працювати над конкретними механізмами з реалізації цього проекту, запевнив посланців ПАРЄ голова Нацкомісії з утвердження свободи слова та розвитку інформаційної галузі Тарас Петрів. Зі свого блоку, голова Держкомтелерадіо Едуард Прутнік назвав «конструктивною» дискусію з представниками ПАРЄ щодо перспектив громадського мовлення в Україні: «Відкриті двері на допомогу. І технічну, і моральну, і фінансову. У нас є настрій цю роботу зробити, тому, що суспільству це потрібно». Однак, Ганне Северінсен наголосила на своєму вельми поміркованому оптимізмі. За її словами, останніми роками українські мас-медіа були за півкроку від громадського мовлення. Різні гілки влади обіцяли всіляко сприяти його створенню, але далі справа не просунулась. Отже, на думку Северінсен, громадське мовлення стане реальністю тільки тоді, коли «всі можновладці об‘єднаються заради спільної мети»
 Поділитися