MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свобода є, у друку слів стає все більше

11.05.2008   
Георгій Кобзар
В Україні «народжується» 5 газет на день.

За 3 місяці 2008 року в країні було зареєстровано 536 нових друкованих ЗМІ. Попит на газети й журнали в Україні виріс доволі серйозно. Тільки за один день у нашій країні з’являється в середньому близько 5-6 нових друкованих видань.

За інформацією Міністерства юстиції, за 1-й квартал цього року зареєстровано 536 газет, журналів, дайджестів і т.п., у той час як в 2007 році за такий же період було зареєстровано менше 50.

Усього ж в Україні налічується близько 30 тисяч друкованих ЗМІ. Виходить, що на кожні 1,5 тисячі населення всіх вікових категорій, включаючи дітей, доводиться 1 друковане періодичне видання.

Найчастіше реєструються інформаційні, суспільно-політичні, рекламні видання, а також видання для дозвілля.

Цікаво, що найбільшою популярністю друковані ЗМІ користуються в Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Полтавській, Кіровоградській, Чернівецькій областях, а також у Криму й Києві.

До речі, більшість українців читають газети в транспорті.

 Поділитися