MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Ми втратили єдиного репортера в цьому регіоні», - Комітет захисту журналістів

17.06.2008   
Узбецького журналіста радіо «Свободна Європа», «Голос Америки» та лондонського Інституту з висвітлення війни та миру арештували та звинуватили в зберіганні наркотиків.

Якщо звинувачення у переховуванні наркотиків, що висунули проти узбекського репортера доведуть у суді, його можуть засудити на п’ять років ув’язнення, каже Гальма Бухарбаєва, редактор інтернет-видання Uznews. Абдурахмонов висвітлює питання економіки, прав людини та соціальні проблеми. Одна з тем, на яку він часто писав, була узбекські тюрми. 

«Нас турбує, що міліція використовує звинувачення, пов’язані з зберіганням наркотиків, щоби примусити замовчати журналіста, котрий пише критичні матеріали. З арештом (Абдурахманова- КЗЖ) ми втратили єдиного репортера в цьому регіоні, і я маю сумніви, що ми знайдемо когось іншого, люди просто налякані, що їх може покарати місцева влада», - зазначила Ніна Огнянова, координатор  програм Європи та Центральної Азії Комітету захисту журналістів.

Журналіста радіо «Свободна Європа», «Голос Америки» та лондонського Інституту з висвітлення війни та миру (Institute for War and Peace Reporting) арештували та звинуватили в зберіганні наркотиків.

Арешт журналіста стався за декілька днів до початку медійної конференції у Ташкенті. Конференція скликана за ініціативою Ради Європи, проте в решті решт в  цьому заході не прийматимуть участь незалежні журналісти та правозахисники. Нагадаємо, в травні 2005 року узбекська влада подавила в крові громадські протести в місті Андижан, з тих пір країна стала інформаційною чорною діркою, журналістів переслідують, за ними стежать сили нацбезпеки, десятки журналістів залишили крану, інші намагаються інформувати в обхід офіційних ЗМІ та під псевдонімами.

ІМІ (за повідомленням Комітету захисту журналістів)

 Поділитися