MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Викрадення і вбивство журналістки-правозахисника Наталії Естемірової в Чечні

17.07.2009   
Інна Сухорукова
В даному випадку вбито не просто журналістку, хоча і цього було б достатньо для розуміння того, з яким режимом має справу світова спільнота – вбили відому на весь світ правозахисницю, яка уособлювала чи не єдине незалежно джерело інформації безпосередньо в Чечні.

Це не просто чергова спроба російсько-чеченських спецслужб закрити рота відважному журналісту, який цим спецслужбам завдавав багато клопоту. Таке траплялося в Росії, і траплялося досить часто. Згадаємо тільки Влада Ліст’єва, Ганну Політковську.

Але в даному випадку вбито не просто журналістку, хоча і цього було б достатньо для розуміння того, з яким режимом має справу світова спільнота – вбили відому на весь світ правозахисницю, яка уособлювала чи не єдине незалежно джерело інформації безпосередньо в Чечні.

Відтепер світ не буде знати правди про вбивства майже кожного дня, викрадення та тортури «неугодных власти»

Є і позасудові страти, які стали страшною повсякденністю у цій російській республіці.

Росія вважає себе єдиною країною з централізованою владою. Отже, її можновладці не мають ані законного, ані морального права посилатися на режим Кадирова. Спецслужби Кадирова і ФСБ : брати-блюзнюки.

Світовій спільноті, як ми бачимо, зараз не до Чечні. А може і взагалі не до прав людини? Інакше б президент США Барак Обама не поспішав з візитом до Москви. А Ангела Меркель і Ніколя Саркозі не поспішали би стати миротворцями у грузинсько-російському конфлікті, тому що ці дії було відверто промосковськими.

В тому, що спецслужби перейшли останню межу – за якою знищення всякого інакомислення – провина і провідних політиків світу.

Ми  закликаємо світову спільноту приділити  особливу увагу цьому трагічному факту викрадення і вбивства журналістки. І ще раз привертаємо увагу до того страхіття, яке відбувається в Чечні.

Життя за подвійним стандартами призводить до світових катаклізмів – саме цьому вчить історія людства.
 Поділитися