MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У Чеченській республіці затримано правозахисника

09.01.2018   
ХПГ-інформ

Сьогодні, 9 січня 2018 року, неподалік від м. Грозний (Чеченська Республіка, Російська Федерація) невідомі люди у формі співробітників поліції зупинили автомобіль керівника місцевого відділу Правозахисного центру «Меморіал» пана Оюба Тітієва.

Тетяна Локшина, представник міжнародної правозахисної організації “Human Rights Watch”, повідомила на своїй сторінці у соцмережах, що пана Тітієва було затримано неподалік від м. Курчалой, коли він їхав на роботу у м. Грозний. Після поверхневого огляду «даїшниками» машини, за свідченнями осіб, що забажали залишитися анонімними, у зв’язку з побоюваннями за своє життя, Оюба Тітієва було доправлено до Курчалоєвського відділу поліції, де він, ймовірно досі і знаходиться. Тривожним є той факт, що керівництво відділу поліції не визнає факт затримання пана Тітієва та його фактичного знаходження на території райвідділу.

Правозахисний центр «Меморіал» вже звернувся до Уповноваженої з прав людини у РФ та до Голови Ради з прав людини при Президенті РФ з проханням про сприяння у встановленні місцезнаходження правозахисника.


Одразу після надходження інформації про затримання Оюба Тітієва, з м. Грозний до Курчалоєвського райвідділу поліції виїхав адвокат, але там йому сказали, що пана Тітієва у них нібито немає. У приміщення для затриманих адвоката не допустили. Телефон правозахисника залишається ввімкнутим, але слухавку ніхто не бере.


Закликаємо міжнародну спільноту долучитись до розповсюдження даної інформації, адже сподіваємось, що за допомогою розголосу порушення прав пана Тітієва будуть припинені якнайшвидше.

 Поділитися