MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Свободу Марії Колесниковій! (Заява Міжнародного Меморіялу)

08.09.2020   
Уся відповідальність за життя, безпеку та здоров’я Марії Колесникової лежить на совісті не лише її безпосередніх викрадачів, але, у першу чергу, на совісті людини, що називає себе президентом Білорусі – Олександрові Лукашенку.

7 вересня в Мінську «невідомими» – ми не маємо сумнівів, що це були співробітники силових структур Республіки Білорусь, – викрадена Марія Колесникова, лідер білоруського протесту, член Координаційної ради опозиції, наша колега, партнер, друг.

Повідомляють, що 8 вересня викрадачі намагалися примусом видворити Колесникову за межі Білорусі, але Марія знайшла спосіб запобігти видворенню, знищивши паспорт. Після цього її кудись вивезли, і на цей момент її місцеперебування невідоме.

Ми закликаємо уряд Росії, російську та міжнародну громадськість, політичних лідерів Європи і всього світу зробити все можливе, щоб Марія Колесникова сьогодні ж опинилася в безпеці, у Мінську, на свободі.

Уся відповідальність за життя, безпеку та здоров’я Марії Колесникової лежить на совісті не лише її безпосередніх викрадачів, але, у першу чергу, на совісті людини, що називає себе президентом Білорусі – на Олександрові Лукашенку.

Міжнародний Меморіял
8 вересня 2020 року

Оригінальний текст російською мовою на сайті Міжнародного Меморіялу

Марія Колеснікова (фото: Дар’я Бурякіна / TUT.BY)

 Поділитися