MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Журналісти вимагають, щоб Янукович вибачився за Калашнікова

12.09.2006    джерело: www.imi.org.ua
Телеканал СТБ заявляє, що конфлікт між депутатом Олегом Калашніковим та знімальною групою "Вікна-новини" буде вичерпано лише тоді, коли справу вирішать у правовому полі.
Про це йдеться у заяві СТБ, поширеній у вівторок.
"Крапку в інциденті можуть поставити винятково правоохоронні органи, що розслідують справу про перешкоджання виконанню журналістами своїх професійних обов’язків", - йдеться у ній.
Журналісти заявляють, що, "враховуючи статус особи, яка напала на журналіста", вони можуть лише "вітати створення слідчої комісії з цього питання у Верховній Раді".
Вони також вимагають особистих вибачень від лідера Партії регіонів Віктора Януковича за дії Калашнікова під час особистої зустрічі з журналістами.
"У той же час, позиція каналу стосовно Калашнікова не змінилася – ця людина повинна бути притягнена до відповідальності та відбути передбачене законом покарання за вчинені ним дії", - йдеться у заяві.
Як відомо, під час очної ставки з журналісткою СТБ Маргаритою Ситник Калашніков заявив, що не брав участі в інциденті зі знімальною групою СТБ.
За його словами, його обурило те, що оператор каналу знімав "спідню білизну дівчат, які танцювали на сцені під гімн Партії регіонів".

 Поділитися