MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Інформаційний запит до міністра внутрішніх справ (відкритий)

10.06.2005   
Олександр Северин
Чи повинен міністр внутрішніх справ дотримуватися норм Конституції України?

Інформаційний запит
Міністру внутрішніх справ України
п. Луценку Ю.В.
Громадянина України
Северина Олександра Євгеновича
«07» червня 2005 р.
Шановний пане міністре,

У зв’язку з відомим інцидентом між співробітниками спецпідрозділу «Сокіл» та групою народних депутатів (Шуфрич, Прошкуратова, Воюш) під час переведення, на виконання чинного судового рішення, колишнього голови Закарпатської облдержадміністрації Івана Різака з Ужгородського кардіологічного центру до СІЗО у засобах масової інформації останніми днями з’являються численні повідомлення про Ваші, як міністра внутрішніх справ, коментарі щодо обставин зазначеної події та її правової оцінки.

Зокрема, зі ЗМІ відомо, що Ви, відвідавши народного депутата Н.Шуфрича, нібито принесли йому офіційні вибачення за перевищення повноважень співробітниками міліції. Крім того, у Вашому виступі у прямому ефірі телеканалу ICTV 05.06.05, на який посилається і видання «Україна Молода» (07.06.05, стор.2), Ви побачили провину бійців «Соколу» в тому, що «замість того, щоб, не торкаючись пана Шуфрича, висмикнути з-під нього Різака, на жаль, відкинули вбік» нардепа Шуфрича. За Вашими словами, за це правоохоронці мають понести покарання у вигляді суворої догани і скасування премії.

Хотів би звернути Вашу увагу, що:

- відповідно до частини 5 статті 124 Конституції України «судові рішення є обов’язковими до виконання на всій території України»;

- відповідно до частини першої ст.80 Конституції України, ст.27 Закону України «Про статус народного депутата України», та враховуючи рішення Конституційного суду України № 12-рп від 26.06.2003, гарантії недоторканості народного депутата носять процесуальний характер, передбачаючи звільнення його від юридичної відповідальності за результати голосування та особливий порядок притягнення народного депутата України до кримінальної відповідальності, його затримання, арешту, а також застосування інших заходів, пов’язаних з обмеженням його особистих прав і свобод;

- при цьому у Конституції України, рівно як у Законі України «Про статус народного депутата України», відсутні правові норми, котрі відносили б до «особистих прав і свобод» громадянина, зокрема – народного депутата, право не визнавати виголошене іменем України судове рішення або перешкоджати виконанню судового рішення;

- мені не відома також жодна правова норма, котра встановлювала би особливий, винятковий порядок дій співробітників міліції щодо громадян при безпосередньому і явному здійсненні такими громадянами правопорушення, якщо ці громадяни виявляються народними депутатами.

Виходячи з вищенаведеного та зважаючи, що за ст.21 Конституції України «усі люди є вільні і рівні у своїй гідності та правах», а за частинами першою та другою ст.24 Конституції України «громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежено за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками», на підставі статті 34 Конституції України, статей 5, 9, 28, 29, 32, 33 Закону України «Про інформацію» №2657-ХІІ від 02.10.92, як громадянин України та платник податків, з метою належного забезпечення моїх конституційних прав на рівність перед законом та на інформацію, прошу Вас:

1. Письмово повідомити, чи існує нормативний акт, котрий би визначав особливості дій співробітників правоохоронних органів (зокрема - МВС) стосовно народних депутатів України і у випадку існування такого документу надати його копію.

2. Якщо нормативного акту, зазначеного у п.1, не існує, письмово повідомити, в чому полягає порушення з боку співробітників міліції, котрі, під час вищезазначеного інциденту виконували судове рішення у межах своїх повноважень і керуючись законодавством, котре (за відсутності нормативного акта, про який ідеться у п.1), не встановлює винятків для громадян, що мають мандат народного депутата.

3. Письмово повідомити, скільки співробітників міліції за строк Вашого перебування на посаді міністра внутрішніх справ понесли покарання у вигляді «суворої догани та позбавлення премії» (або інші) за вчинені під час виконання судових рішень дії, аналогічні вчиненим стосовно гр-н Шуфрича, Прошкуратової, Воюша, щодо громадян, котрі не є народними депутатами України.

Відповідно до ст.32 Закону України «Про інформацію» відповідь та передбачене ст.33 Закону «Про інформацію» повідомлення прошу надіслати у визначений вказаним Законом строк за наведеною адресою.

Запевняю, що Вашу компетентну і вичерпну відповідь (рівно як і інформацію про виконання відповідних норм Закону України «Про інформацію») буде невідкладно оприлюднено через сайт громадянської дії «Майдан».

Зі щирою повагою

Олександр Северин, к.ю.н.

 Поділитися