MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Лукашенко і Каримов хочуть, щоб правозахисники зів’янули

08.11.2006    джерело: www.oglyadach.com
Білорусь та Узбекистан запропонували ООН відмовитися від практики прийняття резолюцій, що засуджують порушення прав людини в окремих країнах

Білорусь та Узбекистан у вівторок запропонували ООН відмовитися від практики прийняття резолюцій, що засуджують порушення прав людини в окремих країнах, повідомляє Центр новин ООН.

Мінськ і Ташкент вважають, що такі резолюції ООН доречні лише в тому випадку, якщо у вказаній країні існують геноцид, етнічні чистки чи злочини проти людства.

В усіх інших випадках такі резолюції мають "упереджений і політично вмотивований характер", вважають автори пропозиції.

Внесений ними проект резолюції Генасамблеї ООН називається "Заохочення рівноправного і взаємоповажного діалогу з прав людини".

Нагадаємо, і білоруський, і узбецький режими сумно відомі своїми порушеннями прав людини, хоч насправді ні в тій, ні в іншій країні не йдеться про геноцид чи етнічні чистки. Проте, і придушення масових протестів після президентських виборів у Білорусі в 2006 році, і розстріл узбецькими військами мирної демонстрації в Андижані в 2005 році викликали хвилю обурення в усьому світі.

РИАН

 Поділитися