MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Попереднє слухання в справі начальника чернігівської міліції Альохіна проти Коваля і телекомпанії НТН

21.11.2005    джерело: www.protection.org.ua
17 листопада 2005 року у приміщенні Деснянського районного суду міста Чернігова відбулося попереднє судове засідання у справі: начальник Чернігівського міського відділу міліції Едуард Альохін проти пенсіонера Михайла Коваля та до телекомпанії НТН.

Як повідомлялось раніше, 19 жовтня 2005 року начальник Чернігівського міського відділу міліції Едуард Альохін подав позов на пенсіонера Михайла Коваля та до телекомпанії НТН, про захист честі, гідності та ділової репутації.

17 листопада 2005 року у приміщенні Деснянського районного суду міста Чернігова відбулося попереднє судове засідання по цій справі. За дві години до початку судового розгляду справи, представники телеканалу НТН взяли інтерв’ю у Коваля М.П, після чого з прагненням отримати коментарі по справі вирушили до позивача. Але останнього на місці несення служби не було, оскільки, як їм повідомили, Едуард Володимирович у відпустці.

Підполковник Альохін, як і передбачалося, в суд не з’явився, а позивача представляла юрист-адвокат Чернігівської обласної колегії адвокатів. Інтереси відповідачів представляли юрист Телекомпанії НТН та адвокат Чернігівського громадського комітету захисту прав людини Олександр Трофімов. На клопотання про проведення відеозйомки в залі суду, представник позивача заперечила, мотивуючи це тим, що відео-фіксування процесу заважатиме спокійній обстановці і емоційній рівновазі в ході розгляду справи. Оскільки відповідно до чинного законодавства дане питання розв’язується солідарним погодженням двох сторін, то судом було прийнято рішення заборонити відео зйомку в залі суду.

Відповідачами було запропоновано зупинити провадження по даній справі, оскільки вона нерозривно пов’язана з іншою кримінальною справою щодо катування Михайла Коваля працівниками міліції, до закриття якої не можливо точно і об’єктивно дослідити, чи мало місце безпідставне порушення особистих немайнових прав Альохіна Е.В., на чому представник позивача звісно заперечував.

Також з’ясувалось, що відповідача „Телекомпанія НТН” не існує, а насправді вищезгадана юридична особа має назву ТОВ „Телекомпанія НТН”. Тому судом винесено ухвалу про зміну неналежного відповідача належним. А розгляд справи перенесено на 9 грудня 2005 року.

 Можливо до цього часу пан Альохін вже вийде з раптової відпустки і прийме особисту участь у захисті власної гідності та честі.

 Поділитися