MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Допоможіть нам очистити інформаційний простір!

07.05.2008   
Напередодні 63-ої річниці завершення Другої світової війни в Європі, варто вшанувати пам’ять всіх жертв нацизму на українській землі активними заходами з очищення інтернету від усіх глибоко образливих та брехливих матеріалів про ляльку Гітлера.

Прес-реліз   7 травня008 

Отруйні сліди брехні 

Ми всі несемо відповідальність за правду

Допоможіть нам очистити інформаційний простір!

 З часу, коли чотири засоби масової інформації - BBC, Deutsche Welle, Daily Mail і  Daily Telegraph – услід за російським телеканалом ГРТ, випустили неправдиву інформацію про ляльку Гітлера, яка продавалась в Києві, Інтернет забруднений відходами цієї отруйної дезінформації.

  BBC, Daily Mail ї Daily Telegraph згодом тихо зняли матеріали, причому принаймні  Daily Mail, відреагувала тільки цього тижня, після того, як Харківська правозахисна група своїм третім листом попередила про плани звернутися із скаргою до англійського регулюючого органу Press Complaints Commission.

  Ми вітаємо визнання матеріалів недостовірними та їх зняття з сайтів, але наголошуємо, що відверта брехня тепер забруднила багато сайтів, які посилаються саме на ці першоджерела.  

  Ми закликаємо Deutsche Welle, Daily Mail и Daily Telegraph публічно вибачитись і спростувати передану ними інформацію.  Хоча від  BBC ми вже отримали письмове вибачення, ми запросили б авторитетну службу  врахувати масштаб шкоди і випустити публічну заяву.

  Напередодні 63-ої річниці завершення Другої світової війни в Європі, варто вшанувати пам’ять всіх жертв нацизму на українській землі активними заходами з очищення інтернету від усіх глибоко образливих та брехливих матеріалів про ляльку Гітлера.

  Ми просимо всі інтернет-портали,  які розмістили подібну необ’єктивну й недостовірну інформацію, її прибрати.

  МИ закликаємо всіх небайдужих людей написати у вищенаведені ЗМІ і на сайти, які розмістили їх матеріали. Зразки листа й адреси можна знайти за адресою:

http://khpg.org.ua/en/index.php?id=1210169804

Будь ласка копіюйте листи також за адресою: [email protected] .

  Ми сподіваємось, що ЗМІ самі відізвуться, й визнають свою відповідальність за ситуацію, що склалась. В іншому разі, ми будемо вимушені звернутись до відповідних регулюючих органів Великобританії та Німеччини.

Ми маємо право на достовірну й об’єктивну інформацію та вимагаємо, щоби ЗМІ брали на себе відповідальність за усунення наслідків зроблених ними помилок.

Галя Койнаш, Євген Захаров

Харківська  правозахисна група

 Поділитися