MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Українська Гельсінська спілка стала жертвою судового переслідування, яке розпочала Федерація профспілок України

28.10.2008    джерело: www.helsinki.org.ua
28 листопада 2007 року УГСПЛ опублікувала на своєму сайті звернення Національної Конфедерації профспілок України під назвою «Національна конфедерація профспілок України звинуватила Федерацію профспілок України у Корупції».
28 листопада 2007 року УГСПЛ опублікувала на своєму сайті звернення Національної Конфедерації профспілок України (КПУ) під назвою «Національна конфедерація профспілок України звинуватила Федерацію профспілок (ФПУ) України у Корупції». Текст опублікованого звернення тут: http://helsinki.org.ua/index.php?id=1196282422 .
В своїй заяві КПУ звернулася до Президента, Генерального прокурора, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ з вимогою провести широкомасштабне розслідування корупційних, на думку Конфедерації, дій вищого керівництва ФПУ.
Публікуючи це звернення Українська Гельсінська спілка з прав людини виходила з того, що інформація, про яку йдеться, є суспільно важливою, та повинна бути доступною громадянам України для обговорення. Тим більше звернення, про яке йде мова, було відкритим, і потрапило до всіх посадових осіб, яким адресувалося.
Не погоджуючись з позицією УГСПЛ, ФПУ звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до КПУ та Української Гельсінської спілки з прав людини. Федерація вимагає визнати відомості, що містилися у зверненні КПУ такими що принижують ділову репутацію. А також відшкодувати моральну шкоду в розмірі 10 тис. грн. та відкликати звернення Президенту України.
Слід звернути увагу, що з моменту опублікування звернення (28.11.2007 року) і по сьогодні до Української Гельсінської спілки не було жодних звернень від ФПУ з проханням розмістити на сайті спростування, чи висловити позицію цієї організації з питань, що були порушені в зверненні. Замість цього Федерація вирішила звернутися до суду, і притягнути УГСПЛ в якості відповідача по справі, витрачаючи на це кошти членів профспілки.
Представляти УГСПЛ в суді буде відомий адвокат В’ячеслав Якубенко. Подробиці з зали засідань шукайте на нашому сайті!

 Поділитися