MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розігнані владою демонстранти у Білорусі обіцяють повернутись 25 березня

24.03.2006    джерело: www.5tv.com.ua

24.03.2006    Серед затриманих цієї ночі на головному майдані Білорусі є українці. Про це повідомляє державне білоруське телебачення. Вітчизняне МЗС з’ясовує їхні імена та обставини затримання і висловлює своє занепокоєння ситуацією. Відповідну ноту вручили представникові білоруського посольства.

Після того, як уночі міліція розігнала демонстрантів із Жовтневої площі в Мінську, білоруська опозиція не збирається відмовлятися від наміру провести велелюдний мітинг 25 березня - у день створення Білоруської народної республіки. Лідери опозиції, Аляксандр Мілінкєвіч та Аляксандр Козулін, прибули до приймальника-розподільника, куди забрали вночі учасників несанкціонованого мітингу.

15 хвилин – саме стільки знадобилося міліції, щоби розігнати мітингувальників та демонтувати наметове містечко в центрі Мінська. Перед цим міліція закликала всіх розійтися по домівках. Правоохоронці заявили протестувальникам, що кожного, хто цієї миті не піде з головного майдану країни, затримуватимуть. У той час на Жовтневій площі перебувало близько півтисячі прихильників опозиції та близько 30-ти представників мас-медіа. Понад двісті учасників мітингу в автобусах доправили до приймальників-розподільників. Сутичок та провокацій вдалось уникнути.
Аляксандр Козулін, кандитдат у президенти Білорусі:
- Можна оценивать как безсилие власти, трусливость и циннизм. Другой оценки быть не может. Молодёж показала свой героизм, власть всё таки не видержала, это очень печально. Но, это наша история, это жизнь, что делается сечас в Белоруси.

Серед затриманих начебто є і син лідера опозиції Мілінкєвіча та двоє племінників іншого кандидата - Аляксандра Козуліна. Учасники акції протесту кілька днів поспіль вимагали визнати президентські вибори сфальсифікованими і призначити повторне голосування.
Вони навіть почали збирати підписи за проведення нового волевиявлення.

www.5tv.com.ua

 Поділитися