MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

П’ятниця, 13 – «День без політиків»

13.04.2007   
Юрій Чумак

П’ятниця, 13-е квітня – «чорний» день для українських політиків. Низка засобів масової інформації домовилися в цей день не надавати їм слова.

Ряд провідних ЗМІ України проводять 13 квітня акцію «День без політиків». Про це в повідомила один з координаторів акції, журналістка телеканала «1+1» Оксана Зинов’єва.

За її словами, така акція матиме «попереджувальний характер». Зокрема, відзначила пані Зинов’єва, телеканали будуть висвітлювати політичні події, але ніяких синхронів політиків, як центрального, так і регіонального рівня, не буде.

Таким чином, організатори акції жадають, «щоб політики замислилися не над розподілом влади, а над необхідністю пошуку компромісу».

Щоправда, чотири телеканали, а саме «СТБ», «Тоніс», «5 канал» та «Інтер» заявлені на участь в акції «День без політиків», ініційованій студією «1+1», вже відмовилися від цього.

А в Харкові «День без політиків» готові подарувати глядачам чотири із шести служб новин – це новини Обласного телебачення, «Об’єктив-Новини», «Харківські новини» та «Медіапорт». Їхня мета – хоча б натякнути, що глядачі й читачі втомилися від надлишку політики, і що в країні є й інші новини та події.

 Поділитися