MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

В Киргизії за протест затримані близько 40 прихильників опозиції

21.12.2007    джерело: www.pravda.com.ua

Влада Киргизії затримала в центрі столиці близько 40 прихильників опозиції, що вийшли в п’ятницю на несанкціонований мітинг висловити невдоволення з приводу результатів парламентських виборів.

Серед затриманих також опинилися і лідери провідних правозахисних організацій Киргизстану.

Суд над затриманими проходить з численними порушеннями й у закритому режимі, незважаючи на клопотання про проведення відкритих судових слухань у будівлі суду.

Уже відомо, що двом учасникам акцій протесту винесене рішення. Обоє одержали по п’яти діб арешту. Інші чекають своєї черги.

Правозахисники і декілька десятків осіб з червоними прапорами і символікою "Ата Мекен" прийшли в розташований у центрі Бішкека сквер імені Горького, однак уже через кілька хвилин опинилися в автобусах прибулої на місце міліції.

"Ми не здамося. Як сказав великий письменник, так загартовувалася сталь", - заявив присутній на мітингу лідер "Ата Мекен" Омурбек Текебаев, екс-спікер і критик президента Курманбека Бакієва, коли міліція посадила в автобуси першу партію опозиціонерів.

"Я хочу заявити про беззаконня і свавілля, вибори пройшли з грубими порушеннями закону, вибори пройшли нечесно", - додав він.

За оцінками кореспондента Рейтер, міліціонери в ході операції затримали 30 до 40 осіб, після чого на місці подій залишилися близько десятка протестуючих і журналісти.

Центвиборчком Киргизії кілька разів коректував дані про підсумки недільних виборів, повідомивши у фіналі, що в парламент крім домінуючої президентської партії "Ак Жол" (49 відсотків) пройшли також Партія комуністів і помірковано опозиційна Соціал-демократична.

 

Рейтер, Фергана.Ру

21.12.2007

 Поділитися