MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

МЗС України висловило протест Мінську

17.03.2006    джерело: www.helsinki.org.ua

МЗС України висловило протест щодо дій білоруських властей стосовно українських громадян, які прибувають до Білорусі.

Як повідомив речник МЗС Василь Філіпчук, зовнішньополітичне відомство викликало представника білоруського посольства, від якого зажадало пояснення, зокрема, стосовно недопущення до Білорусі українських журналістів, всупереч двостороннім домовленостям про безвізовий режим, а також затримання українських журналістів у Мінську.

Тим часом, в самій Білорусі керівник cлужби безпеки Степан Сухоренко знов звинуватив опозицію у намірі захопити владу в країні під час проведення виборів.

За словами пана Сухоренка, представники опозиції планують насильницькі виступи протесту і з цією метою вже збирають своїх прихильників у Мінську.

Він застеріг, що сили безпеки ставитимуться до будь-яких акцій протесту як до актів терору.

Тим не менше, один з лідерів опозиції Анатолій Лебедько заявив, що КДБ не має доказів на підтримку своїх звинувачень.

"Повинні бути бодай якісь докази. В Росії вони принаймні показують якісь камінці, у які шпигуни ховають своє приладдя. А тут нічого подібного немає. Все, що ми маємо, так це заява. Зрозуміло, навіщо потрібні такі заяви про змову і конспірацію. Це дозволяє спеціальним службам, включно з КДБ, виходити за межі Конституції і закону і виправдовувати свої дії".

Як повідомляє з Мінська кореспондент Бі-Бі-Сі власті Білорусі залякують потенційних учасників акції протесту 19 березня.

www.helsinki.org.ua

 Поділитися