MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

На Жовтневому майдані у Мінську знову протестуючі

21.03.2006    джерело: www.maidan.org.ua, www.dw-world.de

Акция протеста в Минске

В понедельник вечером на Октябрьской площади в Минске вновь состоялся многотысячный митинг, на котором перед собравшимися выступили Милинкевич и Козулин. Александр Милинкевич пообещал собравшимся в понедельник на Октябрьской площади Минска сторонникам, что "наш протест будет сильным и долгим". "Мы не признаем эти результаты выборов. Это конституционный переворот! Это захват власти Лукашенко и его кликой. Мы – за власть закона! Мы не сдадимся никогда! Мы требуем справедливых и честных выборов! Мы за свободу, правду и справедливостью". Александр Козулин зачитал участникам митинга оппозиции "Декларацию от имени белорусского народа". В декларации содержится требование провести новые выборы президента страны 16 июля 2006 года, сформировать избирательные комиссии с участием оппозиции и освободить находящихся в местах лишения свободы политических деятелей.

Владимир Дорохов, немецкая волна

20/03/2006  00:30 На площі залишилися на ніч 1500 чоловік.

00:15 З синами Мілінкевича все нормально. Їх дійсно перевіряла міліція, але вони на волі і йдуть на майдан.

23:45 Двох синів Мілінкевича, Витовта і Александра, не можуть знайти. Їм машина паркована на площі. Вони мали привезти до протестуючих продукти.

23:13 На жовтневій площі уже 15 наметів. Активісти просять допомагати мешканцям наметового містечка теплими речима та напоями.

23:09 Мілінкевич провів переговори з міліцією, вона дозволила залишатись на ніч. Народ скандує "Міліція з народом" і розставляє намети.

Білоруська молодь на площі повна надії. Скандують "Мілінкевич", "Живе беларусь", знайомляться, співають, п’ють чай з термосів.

З регіонів, зокрема з Вітебська, плануються завтра автобуси з активістами.

22:48 На площі Жовтневій з’являється наметове містечко - наметів уже вісім. Білоруси мають намір стояти усю ніч. Продаж гарячих напоїв у навколишніх магазинах чомусь припинився. Мінчани несуть термоси, теплі речі. Людей на площі не меншає. Мілінкевич особисто пройшов до наметів і підтримав учасників наметового містечка.

В столиці Білорусі близько п’яти градусів морозу, снігу немає.

Хороші новини: Лукашенка привітав Путін. Майдан-Інформ знає, що це дуже погана ознака для білоруського диктатора.

www.maidan.org.ua

 Поділитися